fbpx

Taxatie


Een taxatierapport kan nodig zijn voor diverse doeleinden, vaak zal het nodig zijn indien u bijvoorbeeld een nieuwe woning heeft gekocht, uw woning wilt verbouwen of uw hypotheek wilt oversluiten.


Wat is een gevalideerd rapport?

In sommige gevallen zal de geldverstrekker een gevalideerd rapport verlangen. Of dit het geval is kunt u navragen bij uw hypotheekadviseur of bank. Maar wat is nou een gevalideerd rapport?

Het WEW (uitvoerder van de NHG) heeft vastgesteld dat vanaf 1 januari 2010 een taxatierapport, voor de financiering van een NHG-hypotheek, uitsluitend mag worden geaccepteerd indien deze door een van de door de WEW erkende instituten is ‘gevalideerd’.

Valideren betekent in deze context dat wordt gecontroleerd of de taxateur én de taxatierapporten voldoen aan de strenge kwaliteitseisen zoals deze door de WEW zijn voorgeschreven.

Een taxatierapport is namelijk een belangrijk instrument bij risicobeheersing voor zowel consument als financier. Een juiste en volledige onderbouwing van een getaxeerde waarde is immers voor alle betrokkenen van groot belang.


Validatieinstituut NWWI

Van der Ven Makelaardij is aangesloten bij het NWWI. Het Nederlands Woning Waarde Instituut, het NWWI, valideert (keurt) rapporten van woningtaxaties van aangesloten taxateurs en ziet erop toe dat elke taxatie uniform en volgens duidelijke richtlijnen is opgesteld. Geldverstrekkers, intermediairs en consumenten krijgen zo heldere, objectieve en betrouwbare woningtaxaties die inzicht geven in de wijze waarop de getaxeerde waarde tot stand is gekomen.

Alleen taxateurs die aan strenge kwaliteitseisen voldoen, kunnen zich bij het NWWI aanmelden.

Wij streven om het taxatierapport op korte termijn binnen 3 – 4 werkdagen na de dag van de opname van de woning af te leveren. Voor het aanvragen van een taxatie of meer informatie kunt u ons telefonisch bereiken of een e-mail sturen. Wij zullen dan uiterlijk de volgende werkdag contact opnemen en vaak zelfs nog dezelfde dag.

Direct een NWWI taxatie aanvragen? *Klik hier*

 

 

 

 

 

Call Now ButtonCONTACT
1
Waarmee kunnen we u van dienst zijn?
Powered by