fbpx

Uw huis verkopen in 7 stappen


Er komt veel kijken bij het verkopen van een huis. Meer dan u mogelijk zou verwachten. Met onderstaand overzicht lichten we het verkoopproces voor u toe.

1. Bepalen van de woningwaarde
Wat is uw woning waard? We letten op veel zaken, bijvoorbeeld: Hoe is uw woning gelegen? Zijn er bijzonderheden t.a.v. de ligging? Is de woning courant? Goed onderhouden? Zijn er recent nog moderniseringen uitgevoerd? Dit en veel andere zaken wegen we af. En uiteraard wordt er ook gekeken naar andere soortgelijke verkochte woningen.
2. Publiciteitsplan
Op welke manier maken we bekend dat uw woning te koop staat? Denk aan een te koop bord, publiciteit op Funda, op onze eigen website. Aanvullende websites en inzet van Sociale Media. Er zijn nog aanvullende vormen van publiciteit, denk aan Toppositie. Samen met u kijken we naar de verkoopstrategie.
3. Verkoopklaar maken
Zorg dat alle achterstallige klusjes zijn gedaan. U maakt maar één keer een goede eerste indruk! Zorg dat het schilderwerk op orde is, dat kleine beschadigingen zijn gerepareerd.
Zorg dat alle vertrekken opgeruimd zijn. Zijn er nog zaken die u niet direct nodig hebt? Ruim ze op, gooi ze weg of pak ze alvast in! En maak schoon!
Soms kan het raadzaam zijn om een stylist naar uw woning te laten kijken.
4. De bezichtigingen
En dan het eerste telefoontje. Kijkers willen uw huis bezoeken! Wij plannen de afspraak en verzorgen de rondleiding. Tijdens de bezichtiging hoeft u zelf niet thuis te zijn. Vaak zijn bezoekers wat meer op het gemak als de bewoner niet thuis is.
We informeren u na afloop van de bezichtiging en onderhouden het contact met de bezoeker.
5. De onderhandeling
Zodra een bezoeker verdere interesse heeft volgt er een bieding. We bespreken de bieding met u en geven u een advies. U bepaalt zelf voor welk bedrag u wilt verkopen. Uiteraard zijn er nog een aantal andere factoren die meewegen. Denk hierbij aan aanvaardingstermijn en termijn voor ontbindende voorwaarden.
De onderhandeling nemen we u uit handen, maar we bespreken elke stap vooraf met u.
6. De koopovereenkomst
Vaak wordt de koopovereenkomst een voorlopige koopovereenkomst genoemd. Er is echter niets voorlopigs aan, het is een definitief contract. We stellen deze voor u op met daarin alle gemaakte afspraken en leggen deze uit zodat het voor iedereen duidelijk is. De koper gaat ondertussen aan de slag met het financieringstraject. In de koopovereenkomst wordt hier dikwijls een termijn voor opgenomen, de zogenaamde ontbindende voorwaarde voor verkrijgen van de financiering. Let op: indien de ontbindende voorwaarde terecht wordt ingeroepen, gaat de koop niet door.
7. Naar de notaris
Zodra de financiering geregeld is, kan iedereen op de overeen gekomen dag naar de notaris voor de overdracht. De notaris stuurt van te voren een concept van de akte van levering. Deze controleren we nauwgezet. Voordat we naar de notaris gaan, is er nog een laatste inspectie van de woning. Er heeft natuurlijk enige tijd gezeten tussen het kopen van de woning en de dag van overdracht. In de tussentijd kan er van alles gebeurd zijn met de woning. De koper heeft daarom het recht om de woning nog een keer te zien. Wij begeleiden deze inspectie.


Call Now ButtonCONTACT
1
Waarmee kunnen we u van dienst zijn?
Powered by